Huis Bij De Bron

VAN ZONDAGEN … Wie is er nou een LICHTend voorbeeld voor wie? De volwassenen voor de kinderen of de kinderen voor de volwassenen? En was Samuel nou een volwassene of een tiener toen hij zei; ‘Hier ben ik!’ Met die twee vragen sluiten we de tijd van Epifanie af. Veertig dagen liggen voor ons. Veertig dagen van inkeer. Plus zes zondagen van vieren.

MEELEVEN Mw. Truus Smits heeft een zware operatie ondergaan. We hopen op een spoedig herstel. Velen ondergaan kleinere of grotere behandelingen. Dat ze tot heil zullen zijn.

KOPPELEN Wanneer jij bereid bent om met enige regelmaat een 75+-er te bezoeken en je bent nog niet gekoppeld, dan kun je dat doorgeven aan ouderling-pastoraal Kees Adriaanse. Graag, want nog niet alle 75+-ers zijn gekoppeld en dat is wel ons streven.

OPEN BRON Het Huis bij de Bron is iedere woensdag open van 10.00-16.00 uur. Even een kopje koffiedrinken, een gesprek, een ontmoeting. Een kaarsje aansteken, een moment van stilte in de kerk, een gebed. Iedere woensdag kun je tussen tien en vier uur het Huis bij de Bron binnenlopen. Donderdagmorgen is de Kandelaarkerk open. En vrijdagmorgen ben je welkom bij ’t Stekkie in het Huis bij de Bron. Doorgaans ben ik er zelf op dinsdag, woensdag en donderdag. Als de (buiten)deur open is, mag je gewoon binnenlopen … Maar je kunt ook een afspraak maken …

VEERTIGDAGENTIJD Tijdens de vieringen op de zondagen in de Veertigdagentijd zal iedere week Petrus centraal staan. Overkoepelend thema (ook voor de kinderen) is ‘Met vallen en opstaan; met Petrus op weg naar Pasen’. Dat geldt ook voor zondag 10 maart; dan vieren we samen met de mensen van de IKAA, jongeren en ouderen met een verstandelijke beperking. ‘Vroeger’ werden zij wel ‘geestelijk gehandicapt’ genoemd; een rare term: volgens mij zijn wij / ben ik geestelijk gehandicapter dan zij.

.… TOT ZONDAGEN Zondag 18 februari is dus de eerste zondag in de Veertigdagentijd. We lezen Mattheus 16 : 13-23: Petrus de rots. Rotsvast? Of toch meer een rock ‘n’ roll-Petrus? Op de tweede zondag in de Veertigdagentijd lezen we Johannes 13 : 1-15: wassen we elkaars oren of voeten?

Met een hartelijke groet,

Erik Schipper