Pastoraal Team

Wij doen, naast alle contactpersonen, veel bezoekwerk bij de mensen thuis. We doen dit graag en met overtuiging. We merken heel vaak dat we welkom zijn en dat is goed. Behalve de mensen te leren kennen, horen we vaak hoe onze gemeenteleden De Bron ervaren en hoe zij geloven.  Het is verrijkend om zo je tijd te delen en de kerk (dat betekent: dat wat van de Heer is) te dienen.

Pastoraat in De Bron is: ‘In liefde omzien naar de leden van de gemeente en naar anderen die op onze weg komen om elkaar zo op te bouwen in geloof, hoop en liefde, als volgelingen van Jezus Christus onze Heer.’ Om dit optimaal te kunnen doen, is het wenselijk om zoveel mogelijk met alle leden van de gemeente contact te hebben en te houden, tenzij deze uitdrukkelijk hebben aangegeven dat niet te willen. Voor een goed pastoraal contact is een vertrouwensband gewenst, zo niet noodzakelijk.

Het pastoraal beraad bestaat uit: Ds. Erik Schipper, Anita de Graag, Theo Wor, Corry van den Broek, Giny Meijer, Kees Adriaanse , Ad de Graag, Dorenda Benschop en Corrie Bettinger.

Voor de eerste en informele contacten is er, bij voorkeur voor ieder erf of straat, een in de straat wonende contactpersoon. Deze contactpersonen hebben een informele en signalerende functie en ze houden contact met het pastorale teamlid dat verantwoordelijk is voor hun erf of straat

Tenslotte, schroom beslist niet in gevallen van nood of crisis meteen contact hierover op te nemen met onze predikant

Sectie-indeling pastoraal team

Onderstaand voor u op een rij gezet welke personen deel uit maken van het pastoraal team en wie in uw sectie bij u kan aankloppen voor een bezoek:

Sectie 1: vacature Amazone, Colorado, Branco, Chico Mendesring 240 – 266 / 367-491 / 500-616 even, Azobé.

Sectie 2: vacature Iroko, Balsa, Chico Mendesring 270 - 364, 1 -193 oneven, Marowijne, Chico Mendesring 345 – 355 en 400 – 486, Merbau, Makoré, Meranti.

Sectie 3: vacature (waarneming Theo Wor, pastoraal medewerker) Chico Mendesring 2 – 192, Palissander, Mahonie.

Sectie 4: Giny Meijer (pastoraal medewerker) en Corry v.d. Broek (pastoraal ouderling) Van Eesterenplein, Dudokplein en Dudok-erf.

Sectie 5: Theo Wor (pastoraal medewerker) Maaskant-erf, Van Doesburg-erf, Bakema-erf, Berlage-erf.

Sectie 6: vacature (waarneming Anita de Graag, pastoraal medewerker) Van Ravesteyn-erf, Van den Broek-erf, Rietveld-erf.

Sectie 7: Dorenda Benschop (pastoraal ouderling) Johanna Naber-erf, Simon Vestdijk-erf, Stadspolderring, Mina Kruseman-erf.

Sectie 8: Ad de Graag (pastoraal medewerker) Hermann Hesse-erf, Jean Paul Sartre-erf, Boris Pasternak-erf, Pearl Buck-erf, Selma Lagerlöf-erf, Rudyard Kipling-erf.

Sectie 9: vacature H.R. Holst-erf, A. Jacobs-erf, F. Katz-erf

Sectie 10: Kees Adriaanse (pastoraal ouderling) Suze Groeneweg-erf, Joke Smit-erf en Albert Camus-erf.

Sectie 11: vacature Buiten de wijk gemeenteleden.

Coördinator Contactpersonen: Corrie Bettinger

(Update per 13-08-2019)