Nieuwsflits 199

Lieve familie en vrienden,

Deze keer een “flits” door mij, Elly, geschreven om jullie mee te laten genieten van een “uitje” dat ik maakte. In juli is Nico o.a. bezig geweest met het organiseren van een vliegreis naar het eiland Vitu voor het inwijdingsfeest van het Vitu Nieuwe Testament. Dit NT is vertaald onder leiding van het Nederlandse echtpaar Peter en Wiljo Bachet. Zij wonen inmiddels al jaren in Nederland en Peter heeft vandaar het werk verder begeleid met zo nu en dan een werkbezoek hier. Normaal gesproken gaat iemand van het directoraat van SIL (de organisatie hier, waar wij voorheen ook lid van waren) naar een inwijdingsfeest, maar deze keer kon niemand gaan. Daarom en omdat Nico aardig wat tijd had besteed aan het organiseren en vanwege onze lange ervaring in dit land, mocht één van ons als afgevaardigde naar het feest. Deel van de reis bestond uit een boottocht van minstens vier uur, de helft ervan over een open stuk van de oceaan, en daarom gaf Nico de eer aan mij om te gaan. Zodoende vertrok ik op woensdagochtend 26 juli met zeven andere “feestgangers”, waaronder de piloot van het vliegtuig, naar het grote eiland West-Nieuw-Brittannië, een vliegreis van bijna twee uur. Daar aangekomen was het 45 minuten rijden naar de plek waar de boot lag, met een busje van een andere zendingsorganisatie, geregeld door een andere Nederlandse.

Helaas waaide het nogal hard, maar volgens de eigenaar van de boot konden we wel gaan, al zou het wel ruw zijn. En inderdaad, het was behoorlijk ruw met regelmatig golven van een meter hoog. In plaats van de verwachte vier uur deden we er zes uur over en kwamen we pas bij het Vitu-eiland aan toen het net donker was geworden.

Op 27 juli vond het feest plaats met toespraken (o.a. van mij, in de handelstaal Pidgin Engels!), dansen, een maaltijd en, het belangrijkste, de overdracht van het NT. Eén van de dansgroepen zong een lied waarin ze hun dankbaarheid uitten naar SIL en het vertalersechtpaar.

De dag erna vertrokken we weer. De zee was in eerste instantie nog ruwer dan op woensdag, maar langzamerhand werd het steeds rustiger, zodat we er nu vierenhalf uur over deden. Dat gaf ons genoeg tijd om dezelfde dag door te kunnen gaan naar hier. 

Van 21 juni tot 11 juli deed ik in de middagen een consulentencontrole met het Dedua vertaalteam en vier andere sprekers van die taal. (’s Ochtends werkten ze via ZOOM met een consulent in de VS.) Het is een vrij jong vertaalteam zonder een adviseur van buitenaf. De controle ging langzaam, omdat er veel verbeterd moest worden, maar het team was blij met de hulp die ze kregen. We konden de boeken Joel en Amos afmaken en vier hoofdstukken van Micha. Ook niet bepaald makkelijke boeken! Hopelijk kan ik later in het jaar met hen het boek Micha afmaken en het boek Klaagliederen, want ik heb dat al voorbereid. Er zat ook een Papoea-Nieuw-Guinese consulent-in-opleiding bij om van mij te leren en onder mijn begeleiding zes hoofdstukken te controleren.

Momenteel ben ik bezig me voor te bereiden voor een consulentencontrole die zal plaatsvinden in de laatste week van augustus. Intussen gaat Nico gewoon door met het administratieve werk dat hij doet en wat andere werkzaamheden die op ons pad verschijnen.

 Dankpunten:

-Dat ik de gelegenheid kreeg voor dit “uitje”;

-Dat de reizen veilig zijn verlopen;

-Dat de Vitumensen nu een NT hebben in hun eigen taal;

Gebedspunten:

-Dat er meer Vitu NTen verkocht zullen worden;

-Dat de Vitumensen zullen groeien in hun geloof door het lezen en/of horen van God’s woord in hun eigen taal;

-Voor wijsheid en inzicht bij de consulentencontroles en het voorbereiden ervan.

Voor meer foto’s volg deze link naar onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087524795613

Tot zover maar weer. Tot de volgende keer!

Nico & Elly

Uw giften kunt u overmaken op:
NL89 INGB 00011485137
t.n.v. Stichting Witte Velden te Hilversum
onder vermelding van: 05 Bijbelwerk PNG en uw postcode en huisnummer. (Onze naam niet vermelden!)

Whatsapp 06-26970865 of 06-18846471

Comité Nico & Elly:

Mina Krüsemanerf 292 • 3315 GL Dordrecht
Tel. 078 - 6211261
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

© Protestantse Wijkgemeente Stadspolders    
Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk Dordrecht Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland Wij staan vermeld op wij de kerk