Openluchtdienst

De  dag die God schiep op zondagmorgen de 11e sept 2022  We gaan  naar de kerk en wel naar het  Huis bij de Bron. Velen zie ik die kant op lopen om iets te ontvangen voor de week die voor ons ligt, als dan alle beslommeringen ons weer bezig houden. Maar dan komt de dominee binnen en het wordt  rustig en ieder vraagt zich af wat zullen we horen . Maar eerst de mededelingen . En dan jawel, wordt er na het zingen van enkele liederen uit het bekende liedboek het gedeelte van Genesis 1 voorgelezen (enkele verzen er van ) : " En GOD SCHIEP DE MENS NAAR ZIJN EVENBEELD ".

DAT IS NOG ALWAT, naar zijn evenbeeld te zijn geschapen. Dat wil niet zeggen dat je bent gelijk aan hem bent of lijkt op GOD dat is onmogelijk.

Want de zonde is in de wereld gekomen. En ik geloof ook dat  het niet kan met onze eigenwijze karakters . Maar het mooie ervan is:  HIJ schiep de mens, en verder moest er een rib weg  genomen worden om de 2e persoon, de vrouw, erbij te krijgen. Zij werd Eva genoemd en de man heette Adam. Want het  jaarthema  voor het komende seizoen is: "wie is de mens". We kregen een antwoord mee vanaf de preekstoel.

Als opening beginnen we 's middag buiten op het winkel centrum met een grote actie en die actie is zeer goed begonnen en wel met onze mede broeders van de KANDELAAR- KERK. Het was echt om niet gauw te vergeten zo bijzonder,. zie de foto dat er zoveel opkomst  was van beide kerken. Nee het was een onvergetelijk middag om samen een te mogen vieren en samen  1 gemeente  te zijn. Het is  iets wat we best vaker zouden kunnen doen en zeker moeten we God niet vergeten te danken voor de prachtige zondagmiddagdienst. Wat mij vooral opviel was , dat na Erik 's gedeelte dat hij had voor- gelezen de vraag kwam  wie er nog geen BIJBEL bezat. En dat  er toen veel vingers   omhoog  gingen. Die mevrouw was blij met mijn opmerking dat men er dan wel in gaat lezen, Het antwoord was "JA"  met een blij gezicht. Tot slot mochten we de ZEGEN MEE NAAR HUIS NEMEN  VAN BEIDE PREDIKANTEN . Een zeer geslaagde openlucht bijeenkomst  en de organisatie hartelijk dank. Maar bovenal onze HEMELSE  VADER voor het mooie weer.

A. Berrevoets.