Huis bij de Bron – de open kerk

Kerkbalans 2022 :  Huis bij de Bron – de open kerk

Op startzondag onthulden we ons logo met een nieuwe naam op ons gebouw. Een naam die representeert wie wij zijn, wat we willen betekenen en wat we daarom doen. Bijzonder eigenlijk, omdat Jezus geen logo droeg. Geen merk was. Hij bracht slechts zijn wonderen, wijsheden en leefwijze van naastenliefde, weten we uit de opgeschreven Bijbelverhalen. Hij was en bracht enkel zichzelf.

Het logo van het Huis bij de Bron is meer dan ooit een zichtbaar voorbeeld dat we bestaan, dat we er kunnen zijn voor de ander. Onze nieuwe naam, Huis bij de Bron, heeft een dubbele boodschap:
-          Als een thuis. Als een huis om in te schuilen, je thuis mogen voelen met haar bewoners.
-          Als een opdracht, een werkwoord. Leef en woon bij de Bron, bij Jezus, prediker van liefde.

Met het ‘Huis bij de Bron’ willen we een zeer belangrijke rol spelen. Voor elkaar als gemeente, maar vooral – en dat is anders en meer dan ooit - voor de wijk, de maatschappij en de aarde waarop zij leeft. Dichter bij alle mensen, wijkbewoners, Dordtenaren. Openhartig en gastvrij zijn. Hart geven, een luisterend oor bieden. Openstaan voor ieders verhaal. Barmhartig zijn door het gewoon te doen. Een plaats om rust te vinden in de hectiek van onze wereld. Contact en ontmoeting als tegenkracht op het digitale leven.

Met vele vrijwilligers geven we vorm aan het Huis met naast de Eredienst en Midweekviering een keur aan overige openstellingen: Open Bron, GoedemorgenBron, Poldersoos, Eetgroep, ’t Stekkie voor de Buurt, Bron Crea, Kerstfair en Poldermarkt. Daar zijn we best trots op.  Natuurlijk willen we dat voortzetten en uitbreiden, vooral voor kinderen.

Het opnieuw niet doorgaan van de jaarlijkse Poldermarkt put onze reserves uit. We moeten de Protestantse Kerk Nederland laten zien dat we relevant zijn voor de wijk én financieel gezond. Een wijk die een fulltime predikant verdient.

Het eerlijke verhaal is dat we een € 50.000,00 ruimere begroting willen bewerkstelligen. Dat geeft meer armslag voor onderhoud, nieuwe initiatieven voor het Huis bij de Bron en tegelijk een reserve voor tegenvallers. Dat betekent eenvoudig dat er meer geld binnen moet komen dan nu het geval is.

Als u, als iedereen, €10 euro per maand meer zou willen geven dan betekent dat een collectieve steun waarmee we onze ambities kunnen behouden en vergroten. Voor de wijk. En geeft u iets meer dan dat, dan helpt u uw medelid die dat veel moeilijker kan. Maar ons beroep op u is identiek: help ons om er financieel beter voor te staan.

We redeneren graag vanuit Hoop. Laten we er als gemeente voor zorgen dat het Huis bij de Bron een open huis kan blijven voor iedereen, dankzij een gezonde begroting. Wij gaan ervoor! U ook?

Coördinatie Actie Kerkbalans

Download de volledige brief.