Zendingserfgoedkalender 2022

Beste leden, bezoeker van Huis bij de Bron:

De Zendingserfgoedkalender 2022 is door een ieder, die geïnteresseerd is, te bestellen.

De Zendingserfgoedkalender 2022 toont schilderijen van mevrouw Mahboobeh Salem, kunstenares en vluchteling uit Iran.

Het thema luidt: Van het duister naar het licht. Bijbelverhalen in sprekende kleuren geïnspireerd door het eigen levensverhaal van deze Iraanse vluchtelinge en haar gezin uit het duister van Iran naar het licht van Nederland.

De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Iran (het vroegere Perzië) en over de plek die de verschillende religies in dit grote land innemen.  Dat betreft vooral de strenge vorm van de islam in deze Islamitische Republiek, maar toch zijn er joodse en christelijke minderheden te vinden. Maar alleen de Armeense Apostolische Kerk en de Assyrische Kerk van Antiochië kunnen op enige erkenning rekenen, de meeste andere denominaties moeten in schuilkerken bijeenkomen. Mahboobeh Salem en haar gezin zijn om die reden ook het land van de ayatollahs ontvlucht. Verder vindt u informatie over vluchtelingen in Nederland en over de kunstenares zelf.

Ook is er een serie kerstkaarten door mw. Mahboobeh Salem gemaakt.

Deze serie bestaat uit vier dubbele kerstkaarten met als thema’s De aankondiging van de geboorte, De geboorte te Bethlehem, De wijzen uit het oosten en De Vlucht naar Egypte (dubbelgevouwen 14,8 x 10,2 cm) met bijpassende enveloppen en als bonuskaart een enkele ansichtkaart met de afbeelding Van het duister naar het licht, die ook op de voorzijde van de kalender is afgebeeld.

U vindt alle informatie op de website, waar u hier ook het bestelformulier kunt vinden:

Met vriendelijke groet,

ZWO-commissie Huis bij de Bron