Huis bij de Bron wordt groener

Groenere uitstraling Huis bij de Bron

De Gemeente Dordrecht heeft goedkeuring verleend om voor ons gebouw een planten vak te realiseren. Het overleg er over met de Vereniging van Eigenaren is ook in gang gezet. We zijn ontzettend blij met de goedkeuring van de Gemeente Dordrecht want zo maken we een veel natuurlijker Huis met een groene uitstraling. Minder betonlook.

Er wordt ook al met de Gemeente Dordrecht nagedacht over een 2e fase op langere termijn. De Gemeente Dordrecht wil graag ‘minder tegels meer groen’ en gegeven dat beleid hebben we verzocht of de perken op het plein voor het Huis ook groter mogen, inclusief de plaatsing van een bankje. Om even buiten zitten, te ontmoeten, te praten op de buitenbank in de ‘tuin’.

Het is goed samenwerken met de Gemeente Dordrecht, de gemeente is erg ontvankelijk voor het verhaal van Huis bij de Bron dat we hebben en ook vertellen. Dat we meer betekenis willen geven aan onze maatschappelijke rol in de wijk. Dat gemeenteleden en vrijwilligers daar ook nu al een fantastische bijdrage aan leveren in de vele ‘Open’ initiatieven. Mensen ontmoeten, in de tuin. En dat willen we met meer groen buiten ook echt laten zien! Het Huis, daar gebeurt in velerlei vormen iets bijzonders: daar bloeit het!

Participerende tuinliefhebber gezocht!

De Gemeente Dordrecht stimuleert initiatieven zoals de onze, waarbij de Gemeente met participerend geld helpt. Van ons wordt echter ook een verantwoordelijkheid gevraagd: onderhoud je eigen tuin. Participatie=samen.

Kortom: wie heeft er groene vingers en kan meehelpen?

-          Meedenken met de Gemeente over het beplantingsplan

-          Tuinieren en het voor- en najaar onderhoud van onze tuin verzorgen

Ons tuintje onderhouden moeten we echt zelf doen. Misschien al voor de komende lente weer aanvangt…

Meld je snel bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Joost Tieleman