Bronteken 21-10-2021

We hebben een doel met Huis bij de Bron

Huis bij de Bron staat voor een open gemeente met een maatschappelijke bijdrage. We doen al werkelijk prachtige activiteiten gericht op de wat oudere wijkbewoners. Daar mogen we echt heel erg trots op zijn.

Was Hij het niet die vooral de kinderen tot zich liet komen…

Met de huismeesters hebben we gepraat en nagedacht om ook iets voor kinderen in de wijk te kunnen gaan betekenen. We hebben gesproken met de sociaal wijkmanager van de gemeente Dordrecht en andere ervaringsdeskundigen. Daaruit blijkt dat er weldegelijk sociale armoede is in onze wijk Stadspolders. Zichtbaar op bepaalde plekken in de wijk, maar ook onzichtbaar achter de voordeur. Kinderen zijn daar al snel de dupe van…

We hebben een doordacht plan

Daarom hebben we nagedacht en een concept ontwikkeld gericht op kinderen. We noemen het maar even Bronkids. Bronkids is een knutsel-en-doe club maar toch geen club. Je hoeft namelijk niet lid te worden en mag komen wanneer je wilt. Met de kinderen gaan we elke keer een uur iets knutselen, koken of doen. Dat doen we dan wel altijd rond maatschappelijk  relevante onderwerpen; uitgewerkt begrijpelijk voor kinderen tot en met groep 6.

De zeggenschap uit de bijbel voorleven is een wezenlijk doel van de club. Maar geen zondagschool of zieltjes winnen. Gewoon iets geven aan de wijk.

Maar nog geen middelen

Misschien wil je met ons meedenken met het ontwikkelen van onderwerpen en conceptjes. Misschien wil je -liever nog- begeleider zijn. Enkele keren per jaar de kinderen begeleiden.Ben je dat zelf? Of je kent iemand die we dit kunnen vragen? Dat mag ook iemand van buiten de gemeente zijn, trouwens.

Graag zouden we dit op poten willen zetten!

 …alle, alle kinderen…

 

Mail of bel Marleen Weidenaar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Protestantse Wijkgemeente Stadspolders    
Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk Dordrecht Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland Wij staan vermeld op wij de kerk