KND@home

Terugblik 'Samen één is beter dan verdeeld'

Op 8 november was er weer een 'lange' kindernevendienst. Met het Licht van de Paaskaars luisteren we eerst naar het verhaal over 1 Korintiërs 1:10-18: samen één, is beter dan verdeeld zijn. Na wat nagepraat te hebben, is het tijd voor actie!

Met wat lekkers in het vooruitzicht, gaan de mannen de strijd met elkaar aan wie als eerste de ontbrekende woorden in de brief van Paulus vindt. Daarna bouwen we kerken van Kapla en Lego, want in de kerk horen we allemaal bij elkaar. De dames leven zich heerlijk creatief uit met wasco op een kerkraam. Het symboliseert dat iedereen bij elkaar hoort en het kruis van Christus verbindt hen. Met slaolie krijg je magische effecten, het lijkt net een glas-in-loodraam!\

We zijn ook nog getuige van de doop van Ella en na wat lekkers, sluiten we af met een gezamenlijk spel. Alle kinderen houden samen een deken vast en proberen met elkaar alle ballen niet op de grond te laten vallen. Dat samenwerken is nog best moeilijk, maar wel heel hilarisch!

De eerstvolgende 'lange' kindernevendienst is op zondag 10 januari 2021 (2e zondag van de maand). Hopelijk graag tot dan!

Kinderkerstfeest
Op dit moment bekijken we of het kinderkerstfeest in een andere vorm door kan gaan. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zullen we de ouders persoonlijk informeren.

KND@home
Op 29 november begint de Adventsperiode. Het thema is dit jaar 'Dicht bij het Licht'. Natuurlijk kunnen de kinderen ook thuis op een actieve en speelse manier naar kerst toeleven. Ze ontvangen 'expeditiekaarten' en een Adventskalender, voorzien van stickers en opdrachten. Maak met het gezin bijvoorbeeld heerlijke sterrentosti's of een prachtig glas-in-lood-schilderij!