KND@home

Een aantal weken geleden is er een enquête gehouden onder de ouders van KND kinderen om te inventariseren hoe de kindernevendienst vorm te geven in deze bijzondere tijd.

Naar aanleiding hiervan is besloten om, naast de normale kindernevendiensten, een keer per maand een bijzondere KND te houden. Het bijzondere aan deze kindernevendiensten  is dat ze bijna de hele dienst duren. De kinderen beginnen de dienst in hun eigen zaal met het licht, gebed, gesprek en verhaal en hebben daarna met elkaar tijd voor verwerkingen in de vorm van spellen en knutsels. Net voor de zegen komen de kinderen de kerkzaal in.

Inmiddels zijn er 2 van deze lange kindernevendiensten geweest en het experiment is zeer geslaagd. Het was voor de kinderen erg fijn om elkaar weer te zien, spreken en met elkaar bezig te zijn met de verhalen.

De eerste lange KND stond in het teken van 'de storm op het meer'. 11 kinderen zijn na het verhaal aan de slag gegaan met bootjes, storm creëren in een flesje en bootjes maken van gevulde eieren. Afgelopen zondag stond naar aanleiding van de doop van Feline in het teken van dopen. Alle kinderen mochten hun eigen doopkaars versieren en het zijn echte kunstwerken geworden. Een mooie manier om terug te kijken op deze fijne dienst!

We hopen de komende tijd elke tweede zondag van de maand een lange kindernevendienst te houden met zoveel mogelijk kinderen.

De volgende lange KND is 8 november, wees welkom!