Vorming en Toerusting

Van de nieuwe voorzitter

We starten het seizoen weer op met een nieuw jaarthema: (Aan) geraakt! Een toepasselijk thema in deze tijd met 1,5 meter maatregelen. Wie had ooit gedacht dat er een periode zou komen waarin je elkaar niet meer mag aanraken. Ik beschouw het zelf als een groot gemis bij begroetingen met familie of vrienden.

Maar gelukkig mogen we elkaar wel weer meer ontmoeten. Ook in De Bron. We gaan er dan ook een mooi jaar van maken en passen de activiteiten die we in het kader van Vorming & Toerusting gaan organiseren aan aan de mogelijkheden die we nog wèl hebben. Zo staat op zondag 1 november onze jaarlijkse “Lentegasten” gepland, deze keer in de herfst en ook online te volgen. De gasten zijn Dagmar van Wijngaarden, Kees Adriaanse en Leonora van Welie.

In de kerstvakantie hopen we de doopjurkenexpositie, die we het afgelopen seizoen hadden willen organiseren, alsnog te kunnen houden. En verder willen we ook weer een running dinner proberen te organiseren, in april.

Deze en alle andere activiteiten zijn terug te vinden in het nieuwe boekje Vorming & Toerusting, dat in De Bron op u ligt te wachten.
Overigens ben ik voor u wellicht een nieuw gezicht. Ik ben op 6 september jongstleden bevestigd als ouderling Vorming & Toerusting, en neem daarmee het stokje over van Esther Brusse, die gelukkig nog wel deel blijft uitmaken van de commissie.

Ik heb er erg veel zin in om deze taak op me te nemen en zo bij te kunnen dragen aan de gemeente van De Bron. Ik heb al veel rollen mogen vervullen binnen De Bron: ik was onder  andere voorzitter van de inrichtingscommissie van de nieuwe Bron destijds, heb jarenlang basiscatechese gegeven, vaak de startzondag georganiseerd, en zit al een aantal jaar als lid in de commissie Vorming & Toerusting. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan in onze mooie veelkleurige gemeente en kijk ernaar uit in deze rol ook weer mijn steentje bij te dragen.

Hanneke van der Haar
Ouderling Vorming en Toerusting