...

Ga met God


Aan het begin van de zomervakantie is het meestal een rustige periode in de kerk. Dit jaar is in meerdere opzichten anders dan normaal, want het kan en mag juist in deze periode weer drukker worden in de kerk. Dit jaar geen afbouwen in de zomer, maar opbouwen. Dit kost veel tijd, energie en aandacht om dit in goede banen te leiden. Terug naar de kerk dus!

Het klinkt als een actie om mensen, die jaren geleden voor het laatst in de kerk waren opnieuw te laten kennismaken met de kerk van 2020. En voor een deel is dat het ook wel. Hoewel voor de meeste mensen het gelukkig maar enkele maanden van afwezigheid was, zijn er ook mensen die het als een jarenlange afwezigheid hebben ervaren en niet kunnen wachten om weer naar de kerk te gaan. Andere blijven liever nog even thuis of durven het risico nog niet te nemen.

Die nieuwe kennismaking betekent weer even wennen. Naar de nieuwe tijdelijke afspraken, zoals reserveren vooraf, hopen op een plekje en niet zomaar zelf kunnen kiezen waar je gaat zitten. Misschien is de kerkdienst in de komende periode ook wel eens “uitverkocht”. Geen plek in De Bron!
Hoewel er misschien niet altijd plek is in Herberg “De Bron”, hebben we gelukkig nog onze Live-stream stal, waar wij allemaal terecht kunnen bij een volle herberg en de diensten niet hoeven te missen. Zo zijn wij als gemeente (digitaal) met elkaar verbonden en dat zou zelfs ook vanaf je vakantieadres kunnen.

Het is ook een drukke en intensieve tijd geweest. Juist ook, omdat we niet alles mochten en konden. Daarom is het ook goed om de komende periode te ontspannen en even af te bouwen en mogelijk zelfs van een vakantie te genieten (dichtbij huis). Waar we ook heen gaan, we mogen ons met elkaar verbonden voelen. Ook al zien we als gemeente elkaar niet wekelijks in onze Bron.

Als er één ding is wat de afgelopen periode ons geleerd heeft dan is het dat we ook samen kunnen komen en ons verbonden kunnen voelen met elkaar, met onze Bron, vanuit onze eigen woonkamer. We kunnen ook de komende zondagen deze zomer vanuit de hele wereld in verbondenheid met elkaar samenkomen. Daarbij mogen wij weten en vertrouwen dat vanuit welke plek –  de kerk, thuis of op vakantie – wij ook samenkomen, onze God in ons midden is.

Jezus deed ons een belofte (Mattheüs 18:20): “Want, waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.”
Ik wens u allen een Gezegende zomer en waar u ook bent of gaat, weet dat God met u meegaat. Namens de Kerkenraad wens ik u de woorden uit het Liedboek, Lied 416 toe:

Ga met God en Hij zal met je zijn
jou nabij op al je wegen
met Zijn raad en troost en zegen.
Ga met God en Hij zal met je zijn.
 
Ga met God en Hij zal met je zijn
bij gevaar, in bange tijden
over jou Zijn vleugels spreiden
Ga met God en Hij zal met je zijn
 
Ga met God en Hij zal met je zijn
tot wij weer elkaar ontmoeten
in Zijn naam elkaar begroeten
Ga met God en Hij zal met je zijn
 
Peter Naeije,
Voorzitter       

 

Terug naar de kerk

Weer terug naar de kerk
Zondag 19 juli zijn er weer meer gemeenteleden welkom in De Bron! Zoals u al eerder vernomen  heeft, moet u zich inschrijven om de dienst bij te wonen. In de kerk geldt de 1,5 meter regel en uw aanwezigheid wordt geregistreerd zodat bij een mogelijke besmetting te achterhalen is wie wanneer aanwezig waren.

Voor een bezoek is een geregistreerde inschrijving verplicht gesteld. Dat kan steeds vanaf de maandag voorafgaand aan de dienst op zondag.

Online reserveren
Ga hier naar de website om te reserveren.

U krijgt bericht als er meer reserveringen zijn dan beschikbare plaatsen. De er op volgende zondag heeft u dan zeker een plaats. Als u zich heeft aangemeld en u kunt toch niet komen, meldt u zich dan af door Marleen of Dicky te bellen (zie hieronder) en zonodig voicemail in te spreken! Dan kan iemand anders over uw plaats beschikken.

Telefonisch reserveren
U kunt Marleen of Dicky bellen op donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. We verzoeken u NIET anoniem te bellen  en bij “in gesprek” de voicemail in te spreken. U wordt dan teruggebeld.

  • Marleen 06 24 64 35 43
  • Dicky     06 38 83 70 66

De dienst blijft te volgen via de live stream. De liturgie staat op de website. U kunt deze thuis uitprinten en meenemen. Zorg dat u uiterlijk 09.50 aanwezig bent in verband met de te volgen procedure.

Houd de berichtgeving in de gaten op de website en via deze nieuwsbrieven, dan mist u geen informatie over eventueel noodzakelijke wijzigingen in het reserveringssysteem.
 
Protocol voor de kerkdiensten
Op de website kunt u het protocol lezen. Neemt u hier kennis van om u voor te bereiden op het bijwonen van een kerkdienst.

Gaat u met vakantie naar het buitenland? Kijk dan na terugkomst naar de twee laatste live stream uitzendingen ter voorbereiding op uw komst naar De Bron.

Livestream...Zo gaan we dat betalen!

In de vorige editie van deze nieuwsbrief hebben wij een oproep gedaan om ons te ondersteunen met  een gift voor de aanschaf van live stream apparatuur. In totaal was er een bedrag nodig van € 5900. Tot onze grote blijdschap is dit fantastisch opgepakt door onze gemeente!!

Ondertussen is er -dankzij een toegekende kerkelijk subsidie en de vele tientallen ruimhartige giften-  al een bedrag binnen van € 6185! We hebben dus zelfs nog iets over om een eventuele tegenvaller te compenseren.We sluiten deze doneeractie dan ook af en danken iedereen voor de giften!


Ronald Heijden, Voorzitter Wijkraad van Kerkrentmeesters,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Volgende Nieuwbrief

Ook wij gaan de teugels even laten vieren en ons opladen om straks weer vol energie er tegen aan te gaan. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in de laatste week van augustus.

Fijne vakantie en een hartelijke groet van de communicatiecommissie; Joost Tieleman, Cor Schot, Pieter Bas de Jong en Peter Reinink.

Eredienst collecte 19 juli
Omdat we momenteel onze erediensten via de digitale weg moeten bekijken is ook de wekelijkse collecte overgestapt van de vertrouwde collectezak naar digitale overschrijvingen. Dat kan via een bankoverschrijving o.v.v. collecte op de rekening van onze Wijkkas : NL36 RABO 0373 7029 65 t.n.v. CvK Prot. Gem. Dordrecht-Dubbeldam inz. PWG Stadspolders te Dordrecht.

De collectebestemmingen worden in de live stream toegelicht door de diaken. Ze worden daarom niet meer vermeld in deze nieuwsbrief.
De tikkies kunt u activeren via de homepage

Eredienst collecte 26 juli
Omdat we momenteel onze erediensten via de digitale weg moeten bekijken is ook de wekelijkse collecte overgestapt van de vertrouwde collectezak naar digitale overschrijvingen. Dat kan via een bankoverschrijving o.v.v. collecte op de rekening van onze Wijkkas : NL36 RABO 0373 7029 65 t.n.v. CvK Prot. Gem. Dordrecht-Dubbeldam inz. PWG Stadspolders te Dordrecht.

De collectebestemmingen worden in de live stream toegelicht door de diaken. Ze worden daarom niet meer vermeld in deze nieuwsbrief.
De tikkies kunt u activeren via de homepage

   

© Protestantse Wijkgemeente Stadspolders    
Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk Dordrecht Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland Wij staan vermeld op wij de kerk