KND@home

Diverse kinderen zijn de afgelopen weken weer aan de slag geweest met KND@home. Dank aan de  inzenders voor de foto’s! Op deze manier kan de gemeente blijven meegenieten met de belevenissen.

Eerst maken we een mooie mobiel over Psalm 23, de Heer is mijn Herder. Daarna werd het Pinksteren….. we horen en knutselen over de vruchten van de Geest en er wordt zelfs eigen vuur gemaakt: #deelhetvuur! We blazen mooie zeepbellen, want als de Heilige Geest in mensen blaast, worden de mensen mooier!

Op 7 juni maken de kinderen hun eigen schatkist, vol met parels, glitters en kraaltjes! In de week erop proberen we de geldmunten van aluminiumfolie eerlijk te verdelen over de geldzakjes van de arbeiders in de wijngaard.

Op 21 juni staat de gelijkenis over de tien meisjes centraal. We tekenen of schrijven op hoe je je kan voorbereiden op Jezus’ komst. We leggen cirkels met woorden op de bodem van de waxinelichtjes. Als alle parafine van de waxinelichtjes is gesmolten, kun je de tekening of het woord lezen. De jongere kinderen geven vijf meisjes een brandende lamp en vijf meisjes hebben een lamp die het niet doet.

Afgelopen zondag ging het over de gelijkenis van de drie dienaren. We maken een feestslinger van talent. Omdat de twee dienaren zo goed gezorgd hebben voor wat de heer hun gaf, mogen ze naar het feest. Daar hoort een bijzondere feestslinger bij! Op het koffiefilterzakje staat waar elk kind goed voor kan zorgen. En nog een opdracht: Wat kun je doen met 1 miljoen?! De kinderen maken sommen die bij het verhaal horen. Als we de getallen in de puzzel wegstrepen, ontdekken we een bijbeltekst die alles te maken heeft met het verhaal.