...

Gedeeld verlangen

Ik hoorde minister De Jonge zeggen: “We zijn misschien wel klaar met het virus, maar het virus is nog lang niet klaar met ons.” Ik denk dat dit een goede beschrijving is van het gevoel wat ik bij anderen en zeker ook bij mijzelf goed herken. We willen het liefste terug naar de situatie van voor Corona. Dat betekent in ons geval natuurlijk op zondag naar de kerk kunnen, de dienst vieren, uit volle borst meezingen, maar ook lief en leed delen, een arm om iemand heen leggen, koffiedrinken en napraten. Allemaal zaken die zo vanzelfsprekend waren en het nu even niet zijn.

Vanaf juli mogen wij ook als kerk weer meer, maar moeten wij ons nog wel aan een aantal regels houden, zoals de 1,5 meter afstand. Feit is dat we graag terug gaan naar de zondagse dienst in De Bron en dat we dat (vanwege het beperkt aantal plaatsen)  gaan combineren met een livestream, zodat iedereen de dienst kan blijven volgen.

Los van alle regels en wat er allemaal bij komt kijken (en dat is echt heel veel kan ik u vertellen!) merken wij dat we veel willen, maar tegelijkertijd ons af moeten vragen of dat ook kan en verantwoord is. Ik merk zelf dat dit een worsteling is. Een worsteling tussen wat ik voel, zou willen aan de ene kant en aan de andere kant het verstand, wat verantwoord is. Zo is er landelijk (en internationaal) veel discussie over zingen in de kerk en het risico op verspreiding van corona. Mijn gevoel zegt: wat is nu een kerkdienst zonder te zingen, maar mijn verstand zegt dat we dat in het  belang van de gezondheid voorlopig maar even niet moeten doen. Zie hier een voorbeeld van de twijfel en worsteling.

Ook binnen onze gemeente zijn hier veel verschillende meningen over en er is niet één antwoord wat wel en niet kan. Ook in het Moderamen hebben wij hier met elkaar gesprekken over. Niemand heeft op dit gebied de waarheid in pacht. Wat er wel bij iedereen onder zit is een gedeeld verlangen. Een verlangen om gemeente te zijn, zonder 1,5 meter regel. Een verlangen om elkaar te ontmoeten en uit volle borst te kunnen zingen van God’s Liefde en belofte!

Die belofte staat nog steeds en er is geen virus dat de belofte van onze God kan doven. Met geloof in die belofte durf ik vol liefde te hopen dat wij alle hobbels kunnen nemen en dat wij een weg vinden om gemeente te zijn in deze tijd.  Dat zal vast nog wel eens met elkaar zoeken zijn naar de juiste weg, verschillende meningen hebben over de beste route, maar wel in de overtuiging en het vertrouwen dat wij die weg niet alleen hoeven te gaan.

We zijn klaar met het virus en hoewel het virus nog niet klaar met ons is, zorgen we ervoor dat wij over een maand er klaar voor zijn om terug te keren naar onze Bron!

Peter Naeije

Op zoek naar vrijwilligers

Waarschijnlijk hebben jullie in een vorige nieuwsbrief gelezen dat er met ingang van 5 juli weer "live" kerkdiensten zullen zijn in De Bron; eerst met een kleine groep, later als het mogelijk is met meer mensen.

Wat fijn dat we elkaar heel voorzichtig aan weer mogen gaan ontmoeten!

Ook in De Bron is het voorlopig niet zoals het was. Er zal gereserveerd moeten worden om naar de kerk te kunnen gaan, daarover in de  volgende nieuwsbrief meer.
Om de live diensten weer op te kunnen starten zoeken we vrijwilligers voor… van alles en nog wat. Per dienst hebben we naast  de dienstdoende koster, ouderlingen en diakenen zeker 4 vrijwilligers nodig. We vragen de vrijwilligers om 9.30 uur in De Bron aanwezig te zijn voor instructie.

De vrijwilligers zijn nodig om:
•             Bij binnenkomst de mensen naar hun plaats te begeleiden.
•             Na de dienst de mensen naar buiten te begeleiden via de aangegeven route.
•             Na de dienst de stoelen , deurknoppen en toilet schoon te maken.

Het belangrijkste blijft: neem geen onnodig risico, kom niet naar de kerk bij (verkoudheids)klachten en meld je alleen wanneer je je vertrouwd voelt om met deze activiteiten te helpen.

Alvast hartelijk dank voor jullie reactie!

Aanmelden kan bij Dicky van Leer,

Eredienst collecte 21 juni
Omdat we momenteel onze erediensten via de digitale weg moeten bekijken is ook de wekelijkse collecte overgestapt van de vertrouwde collectezak naar digitale overschrijvingen. Dat kan via een bankoverschrijving o.v.v. collecte op de rekening van onze Wijkkas : NL36 RABO 0373 7029 65 t.n.v. CvK Prot. Gem. Dordrecht-Dubbeldam inz. PWG Stadspolders te Dordrecht.

Eredienst collecte 28 juni

Zie een Tikkie op de home pagina