Voedselbank draait door

Allereerst: namens de Voedselbank heel hartelijk dank! De eerste weken van mei hadden we een zeer grote opbrengst. Heel fijn!
Op zaterdag 30 mei zamelen wij graag nog koffie, thee en suiker in. In de volgende maand zamelen wij in op zaterdag 13 en 27 juni. Dan ligt de voorkeur voor producten op pasta’s,
sauzen, rijst, ragout en soep. Maar, in principe zijn álle houdbare producten natuurlijk welkom. Tussen 13:00 en 14:00 is de kerk open en kunt u in de bekende groene kratten
buiten of in de kerkhal van De Bron uw producten kwijt, met inachtneming van de RIVM veiligheidsvoorschriften.

Graag tot ziens!

Wij zien u graag!

de diaconie

Al jaren zamelt de voedselbank producten in om zo gezinnen/ alleenstaanden te voorzien van net wat extra voedsel om de week door te komen. Als PKN wijkgemeente De Bron proberen we ons steentje bij te dragen door producten maandelijks in te zamelen en weg te brengen naar het sorteercentrum gevestigd bij de Hoop. De diaconie probeert via diverse wegen te communiceren welke producten in welke maanden ingezameld worden. Om het voor u overzichtelijk te maken, vindt u hierbij de productenlijst voor het gehele jaar (deze is al diverse jaren hetzelfde)

Periode:

Product:

januari

Gedroogde peulvruchten en groenten/peulvruchten in blik of zak

februari

Soep in blik, pak of zak (geen varkensvlees aub), vermicelli, soepstengels

maart

Pasta´s, rijst en pastasauzen/pastamix (graag in pakjes en zakjes)

april

Ontbijtgranen, beschuit, knäckebröd en ontbijtkoek.

Koffie, thee en suiker.

juni

Kledingbank: nieuw ondergoed en sokken/kousen

juli/augustus

(af)wasmiddel, lichaamsverzorgingsproducten, tandpasta

september

Soep in blik, pak of zak (geen varkensvlees aub), vermicelli, soepstengels

oktober

Fruit in blik, gedroogde vruchten en noten

november

Bloem/meel, pannenkoekenmeel, stroop, poedersuiker, rozijnen/krenten.

december

Houdbaar broodbeleg (denk aan kokosbrood, (appel)stroop, broodstrooisels)

De uitgifte van de pakketten vindt iedere donderdagmiddag plaats in de Kandelaarkerk. Mocht u belangstelling hebben om uw medewerking te verlenen bij de uitgifte van de voedselpakketten dan kunt u zich bij melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.