...

Geloof, Hoop en liefde uit de Bron 

Vreemd was het om op zondag 15 maart, de eerste Corona zondag, als ouderling van dienst naar voren te lopen in een lege kerk. Op dat moment wisten we nog niet dat de kerk zo lang leeg zou moeten blijven. De al lang geplande dienst met als thema “Er is Hoop” naar aanleiding van ons jaarthema “Op hoop van Zegen” was actueler dan ooit. Ik voelde in de dienst een verbondenheid met de kleine delegatie uit de Kerkenraad, maar ook met de gemeente verbonden via de kerkomroep.

Een lege kerk, maar als gemeente verbonden met elkaar via de nieuwsbrief en kerkomroep. Dat de verbinding wel eens wegviel was een teken dat velen zochten naar de verbinding met “onze Bron”. Gelukkig laat God, Onze vader nooit los en mogen we in dat vertrouwen ons altijd verbonden voelen met Hem en met elkaar.

Ik vind het mooi om te zien welke krachten er in onze gemeente los komen om te zien wat er nog wel kan. Er waren en zijn kerken waar men de deur dicht trok (noodgedwongen), maar het is ons gelukt de Paaskaars als symbool van ons geloof te laten branden en alle inzet is er op gericht op wekelijks een dienst te hebben. Als wij niet meer naar “de Bron” kunnen, brengen wij “de Bron” bij u thuis!
Ik ben dan ook trots op alle mensen die dit mogelijk maken en die zich (ook juist in deze periode) inzetten voor onze wijkgemeente en zorgen dat de verbondenheid met elkaar in stand blijft. Zo is het naast de nieuwsbrief, website en nu zelfs uitzending van de diensten ook prachtig om te zien hoe de Kindernevendienst zorgt dat ook de kinderen thuis door kunnen gaan met het project “Tussen hemel en aarde”. Ook “omzien naar elkaar” in deze moeilijke tijd hoort bij gemeente zijn. Goed om te zien hoe vele gemeenteleden zich net als contactpersonen, diaconie en pastoraal team zich hier voor inzetten. Belangrijk is dat we elkaar in deze moeilijke periode blijven omzien naar elkaar!

Hoe de komende periode eruit gaat zien en wat er allemaal nog op ons af komt weet ik niet, maar ik weet dat wij met Geloof, Hoop en Liefde vanuit de Bron veel kunnen bereiken. Als we in deze lastige tijd elkaar die verbondenheid vasthouden is er geen virus dat het Licht van de Paaskaars kan doven.

Ik wens u allen op weg naar Pasen veel Geloof, Hoop en Liefde toe.
Namens de kerkenraad,

Peter Naeije

Vieren doen we samen...dus...
Tot en met 1 juni worden de Erediensten vooraf opgenomen in de kerk. Erik leidt diensten in bijzijn van een kerkenraadslid en een muzikant. Erik preekt voor de camera in zijn eentje....of kan dat een beetje anders?

Sterk ons gemeente-zijn en stuur een selfie.

1. Selfie ingelijst
Lijst een foto/selfie van jezelf in. Iedereen heeft nog wel een lijstje over. Stop het lijstje in een plastic tasje en hang het aan de voordeur van Erik.

2. Mail je selfie naar ons
Maak een selfie en mail die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij drukken het af en doen er een eenvoudig lijstje omheen.

Niemand doet niets voor iemand. Doe het vandaag nog, dan bent u er zondag in de Eredienst gewoon een beetje bij.

Collecte heel eenvoudig

We doen het oprechte verzoek om dat wat u normaal de afgelopen weken zou hebben willen geven, dit alsnog bij de eerstvolgende kerkdienst in de collectezak te doen of uw bijdrage te storten op de rekening van onze wijkkas. Diaconie en Wijkraad van Kerkrentmeesters zullen uw gaven eerlijk verdelen.
CvK Prot. Gem. Dordrecht-Dubbeldam inz. PWG Stadspolders te Dordrecht
NL36 RABO 0373 7029 65

U kunt nu ook direct gebruik maken van een Tikkie. Zie de nieuwsbrief.

 

© Protestantse Wijkgemeente Stadspolders    
Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk Dordrecht Wij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland Wij staan vermeld op wij de kerk