...

Lieve mensen van de Bron

Het is deze week precies acht jaar geleden dat ik bevestigd ben als predikant van de Brongemeente. Ik kan niet anders dan – in dankbaarheid – zeggen dat deze jaren veel goeds hebben gebracht, tot op de dag van vandaag.

Tsja, de dag van vandaag … Wat is het een vreemde, onwerkelijke, angstige, onzekere tijd. Een virus die rondwaart over de wereld en we hebben het niet in de hand. We leven in quarantaine. Daar zit het woord ‘veertig’ in. Quarantaine is een 40-dagentijd; dat is niet altijd leuk, maar we vertrouwen erop dat het Pasen wordt.

Ondertussen moeten we gewoon ons gezonde verstand gebruiken en de adviezen van de deskundigen opvolgen, ook al staat het advies om afstand te houden haaks op het wezen van gemeente-zijn. Dat betekent dat van alles wat we hebben gepland, wat we hebben voorbereid, waar we naar uitzagen, niet door kan gaan: geen gesprekskringen, geen vergaderingen, geen Open Bron en geen Goedemorgenbron. Maar ook geen Open Lucht Viering en geen doopjurkenexpositie. En, hoe vreemd, geen zondagse vieringen.

Nu kunnen we gaan zitten kniezen en klagen wat er allemaal niet meer kan, maar het is beter om te ontdekken wat er wel kan, hoe we in deze omstandigheden gemeente kunnen zijn!

• Op de zondagen komt de kerkenraad om 10.00 uur bij elkaar in de Bron voor een viering die via de Kerkomroep wordt uitgezonden. Het vieren gaat door, de paaskaars blijft branden.
  • Meer dan ooit wordt ieder van ons geroepen om om te zien naar elkaar, naar je buren, naar kwetsbaren.
  • Gebeden kunnen door geen virus worden tegengehouden: bid voor elkaar, bid voor de zieken, bid voor (al die mensen in) de zorg, bid voor de leidinggevenden, bid voor de wereld, voor de stad, voor de kerk.

We zullen elkaar enige tijd niet zien, maar we zijn en we blijven verbonden, met elkaar en met onze God. Het wordt Pasen!

Met een groet voor jullie allemaal,

Erik Schipper

Erediensten tot en met 5 april

Tot en met  5 april is er geen dienst in de Bron maar wordt onze dienst uitgezonden via de kerkomroep.

Voor iedereen
Meeluisteren:            Start de kerkomroep via www.pkn-stadspolders.nl
Meelezen:                 Download de orde van dienst via www.pkn-stadspolders.nl
Meebidden:               Voorbede indienen t/m vrijdag via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meebeleven:             Steek thuis een paas-kaarsje aan!

De verbinding met de kerkomroep was zondag 15 maart vanwege het groot aantal bezoekers niet optimaal. Wij hopen dat dit de komende weken beter gaat. Te druk? U kunt later altijd de dienst terug luisteren.

Voor de kinderen

Omdat de kinderen niet naar de kerk kunnen komen, komt de kindernevendienst naar jouw thuis! We noemen het kindernevendienst@home.
We zullen bij alle kinderen van de kindernevendienst pakketjes langsbrengen. Zo geeft de kindernevendienstleiding ouders en kinderen de mogelijkheid geven om naast het luisteren naar de dienst via de kerkomroep ook met de kinderen op hun eigen niveau verder te gaan met het project “tussen hemel en aarde”.
Mocht u aan het einde van de week geen pakketje ontvangen hebben maar hier wel in geïnteresseerd zijn horen wij dat graag. U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Collecten broodnodig
Aan u het oprechte verzoek om dat wat u normaliter de afgelopen weken zou hebben willen geven dit alsnog bij de eerstvolgende kerkdienst in de collectezak te doen of het te storten op de rekening van onze wijk kas. Diaconie en Wijkraad van Kerkrentmeesters zullen het binnen gekomene eerlijk verdelen.
CvK Prot. Gem. Dordrecht-Dubbeldam inz. PWG Stadspolders te Dordrecht

We houden contact!

Online
Vermoed je dat iemand deze nieuwsbrief niet krijgt? Gebruik de "Stuur door naar een vriend" knop  onderaan deze nieuwsbrief zo vaak je wilt en voeg daarmee eenvoudig je contacten toe. Een toegevoegd contact kan altijd ook zelf weer opzeggen.

In en om de wijk
Omzien naar elkaar. Juist in deze moeilijke tijden vraagt dit van ons allen als gemeentelid dat we op elkaar moeten letten. Vanuit het pastorale team en diaconie wordt er aandacht gegeven aan mensen die juist in deze periode wat extra aandacht nodig hebben. Dat kan in de vorm van een telefonisch gesprek, maar ook praktische hulp in de vorm van een boodschap doen. Mocht u de komende periode behoefte hebben aan contact of hulp dan kunt u dat melden bij uw contactpersoon en/of via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerken in de stad

Op initiatief van het Platform Dordtse kerken luiden diverse kerken van Dordrecht, waaronder de Grote kerk als symbool van de stad op zaterdagavond 21 maart 2020 om 8 uur vijf minuten de klokken. Daarmee wordt de uitnodiging onderstreept om overal in de stad een kaars voor het raam te zetten of een kaarsen-lantaarn buiten. “We beschouwen dit als tekenen van hoop en solidariteit in deze moeilijke tijd voor alle Dordtenaren, voor onze veelkleurige stad en voor ons land en wereld", aldus de voorzitter van het Platform Dordtse kerken.