Zegenviering

In het jaar 496 riep paus Gelasius de 14e februari uit tot de dag van de heilige Valentijn. Over wie de goede man was, bestaan tal van mythen en verhalen, maar niets is zeker. Wat wel zeker is dat in Nederland in de negentiger jaren van de vorige eeuw de commercie deze dag heeft aangegrepen als dag van de liefde. Maar ja, de commercie … dat is ook maar een (materiele) kant van de liefdeszaak.

Er is een tijd geweest dat ieder min of meer kerkelijk stel in de kerk trouwde. Soms uit overtuiging, soms omdat ouders dat  raag wilden, soms om de ‘mooie plaatjes’. Na de huwelijks-voltrekking op het stadhuis, ging je naar de kerk om het huwelijk te bevestigen en te laten inzegenen. Zo ging dat. Met jullie misschien ook wel. Maar met de tijd verandert alles. We kennen tegenwoordig vele vormen van relaties. Bovendien gaat bijna iedereen eerst samenwonen en van een huwelijk komt het lang niet altijd. Maar hebben al die relaties geen zegen nodig? Zou God daar niet ook mee van doen willen hebben? Trouwens, in al die wel kerkelijk bevestigde huwelijken is ook van alles veranderd. Iedere relatie gaat over bergen en ook door dalen. Soms zou je het wel eens over willen doen. Soms zou je wel eens opnieuw willen beginnen.

Op vrijdagavond 14 februari zal er in de Bron ’s avonds een kerkdienst worden gehouden, waarin de liefde wordt gevierd. Geen commercie, maar geloof. En iedereen mag meevieren!! Het is in de dienst voor alle geliefden (!) mogelijk om, voor het eerst of opnieuw, een zegen te krijgen over je relatie. Heb het er eens over… met je lief…

Wie in deze viering een zegen wil ontvangen kan contact opnemen met ouderling  Esther Brusse of ds. Erik Schipper ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Dan kunnen we het er van tevoren over hebben...

19.45  Zaal open
20.00  Aanvang