Terugblik op leerzame avond Janneke Stegeman

We hadden een mooie en leerzame avond met Janneke Stegeman. Wat ze ons (o.a.) meegaf: we zijn teveel gefocust op geluk. Misschien moeten we veel meer leren om te aanvaarden dat het leven niet altijd geluk(kig) is. De ziekte van onze tijd is, dat altijd alles maar leuk moet zijn, maar zo zit het leven niet in elkaar. We moeten leren omgaan met de tegenslagen en het ongeluk in het leven. En ik zeg erbij: dat geldt ook voor het geloven. Geloven is niet ook altijd leuk, voorspoedig en happy clappy. Geloven schuurt soms ook. In alle gevallen mogen we erop vertrouwen dat de HEER er wel altijd bij is!