De Bron (10 juli)

VAN ZONDAGEN … Drie verhalen over het koninkrijk van God, zoals geschreven in Mattheüs 25, leerden ons om wakker ter zijn, dienstbaar en behulpzaam. Voor elkaar en zo voor God. Laat uw koninkrijk komen, zo bidden we, en dat betekent dat wij geroepen zijn om hier en nu al gestalte te geven aan dat koninkrijk.

MEELEVEN Mw.Truus Hordijk (Makore 31) is ook aan haar andere oog geopereerd. Mw. Coby Filius (Palissander 361) heeft een pacemaker gekregen. Dhr. Anton Kerkvliet (Berlage-erf 52) wacht op een oproep om geopereerd te worden. Dhr. Harke de Poel is binnen de Merwelanden verhuisd naar de verpleegafdeling, kamer 212. Dhr. Bas aan de Wiel verblijft, heel ziek, in Dubbelmonde.

OPEN BRON De Bron zet de deur op woensdag weer open. Op de woensdagen van 10.00-16.00 uur is ieder welkom: voor een gebed, een praatje, een kopje koffie, een kaarsje branden, een moment van stilte, … Uiteraard houden we ons aan de maatregelen van het RIVM. Dat wil zeggen: niet komen als je je niet goed voelt en altijd anderhalve meter afstand houden.

TERUG NAAR DE KERK Vanaf zondag 19 juli kan in principe iedereen weer de dienst live meemaken. Nou ja, iedereen … rekening houdend met de te houden afstand van anderhalve meter, kunnen we zo’n vijftig/zestig mensen ‘bergen’. Je moet je daarom van tevoren aanmelden; elders kun je lezen hoe dat moet. Ik weet dat sommigen er verlangend naar uitzien. Ik weet ook dat anderen het voorlopig nog niet aandurven. In ieder geval zullen alle diensten voortaan altijd worden uitgezonden – met beeld! Er is een uitgebreid protocol geschreven om het allemaal zo goed en zo veilig mogelijk te laten verlopen. En het mag best gezegd worden, dat dit – zeer vakkundig - gedaan is door Truus Hordijk. Waarvoor dank! Wat het zingen betreft houden we dagelijks de ontwikkelingen in de gaten. Voorlopig beginnen we met zangduo’s en een gemeente die uitbundig neuriet …

… TOT ZONDAGEN Op zondag 19 juli is Rianda v.d. Zouwen-Haaften de gastvoorganger. In de afgelopen periode van ‘online-vieringen’ ben ik steeds zelf voorgegaan, maar vanaf nu volgen we weer het rooster. Op deze morgen zal ik zelf voorgaan in het Zeeuwse Kerkwerve, mijn eerste liefde.

Houd moed. Heb lief. Met een hartelijke groet,

Erik Schipper