De Bron (15 nov)

VAN ZONDAGEN … Gegeten hebben we (op zaterdag en op zondag), gedankt hebben we, gezongen hebben we, gebeden hebben we, gegeven hebben we, gezegend zijn we!!

MEELEVEN Mw. Ineke Hooglugt (S. Groeneweg-erf 231) is op moment van schrijven in het ASZ, dhr. Hein Tijssen (Azobé 90) is opgenomen in het ASZ Zwijndrecht. Dhr. Wim v.d. Meer (van het J. Naber-erf) woont voortaan in de Blije Borgh, Gerard Alewijnstraat 18, kamer 203, 3341 GD Hendrik Ido Ambacht.

NOG EEN KEER Bij het schrijven van de vorige Kerk op Dordt had ik het geboortekaartje van Feline Ellen van Dorp nog niet gezien. Met de volgende woorden kondigen Mark en Gertie de geboorte van hun dochter aan: ‘Zo klein als je bent, zo groot is het wonder van het leven. Niemand heeft je tot nu toe gekend, alleen Hij die jou aan ons heeft gegeven.’

GEDACHTENISDIENST Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar gedenken we degenen die in het afgelopen kerkelijk jaar ons zijn voorgegaan door de dood heen het leven in. Zestien namen zullen we noemen, zestien keer verbinden we hun leven en sterven met de dood en het leven van Christus onze Heer, door bij iedere naam een kaarsje aan ter steken aan de Paaskaars. Zo zetten we ons verdriet en de leegte in het licht van Pasen. Het is altijd een emotionele dienst waar tranen mogen vloeien. Maar het is ook altijd een hoopvolle dienst. Dwars door de tranen heen geloven (!) we dat de dood niet en nooit het laatste woord heeft. De directe nabestaanden zijn persoonlijk uitgenodigd, maar de hele gemeente is (ge)nodig(d) om om elkaar heen te staan, om het verdriet en de hoop te delen!

IGGI-KRING Mochten er mensen zijn, jonger of ouder, die in de loop van het seizoen met de IGGI-kring mee willen doen (Ik Geloof, Geloof Ik), dan hoor ik het graag!!

IEDEREEN KAN MEEDOEN Aan de ene kant zijn er talloze taken in onze gemeente: handwerk en hoofdwerk, allemaal liefdewerk, pro Deo. Aan de andere kant sta jij. Waar liggen jouw capaciteiten? Wat zou jij nou graag willen doen, pro Deo? Laat het eens weten.

OPEN BRON Vreemdelingen, toevallige voorbijgangers, gemeenteleden, gelovigen, ongelovigen, zoekers, of wie je ook maar bent: zin in of behoefte aan een praatje, een kopje koffie, een ‘bakkie troost’? Of juist niet en wil je liever simpelweg even stil zijn en zoek je een rustmomentje midden in de week? Bidden of een kaarsje aansteken? Even (uit)huilen, je hart luchten. Biechten misschien wel. De Bron is iedere woensdag van 10.00-16.00 uur open. (Tenzij de kerk nodig is voor een dienst rondom rouw en trouw).

… TOT ZONDAGEN Op zondag 17 november is oud-dordtenaar Wim Hordijk weer in ons midden. Heb het goed met hem en elkaar! In de gedachtenisdienst van zondag 24 november zullen Femia en Emke weer harp spelen; fijn  dat ze dat willen doen, nu ook de naam van hun moeder en oma zal klinken. We lezen Lukas 7 : 11-17, een keiharde – letterlijke - confrontatie tussen de dood en het leven. Teken van het nieuwe Koninkrijk!

Met een hartelijke groet voor jullie allemaal,

Erik Schipper