De Bron

De tienerdienst

Voor de tieners van 13 tot 18 jaar in onze wijkgemeente worden speciale tienerdiensten georganiseerd. Tieners hebben immers veel vragen. Om dan elke zondag alleen maar te luisteren is minder interessant. In de aparte diensten, die we houden op iedere laatste zondag van de maand, proberen wij met de wensen van de tieners rekening te houden en ieder met respect voor elkaar zijn mening te laten vertellen.

In de tienerdienst mag je zelf vertellen hoe je over het leven, het geloof of over de Bijbeltekst die we lezen denkt. Dat is wat zo'n tienerdienst zo speciaal maakt en anders dan de gewone kerkdienst. Je hoort wat leeftijdgenoten vinden en mag zelf mee bepalen wat je belangrijk vindt en waar je over wilt praten.

De tienerdienst is een dienst die gehouden wordt tijdens de normale kerkdienst. We lezen dezelfde Bijbeltekst als er in de kerk gelezen wordt. Over die tekst wordt wat meer informatie gegeven en de tieners krijgen de kans om hierop te reageren. Tijdens een kopje thee of koffie wordt vaak nog een actueel onderwerp besproken.

De diensten beginnen om 10.00 uur in de jeugdruimte "Chill Out" op de eerste verdieping in De Bron. We schenken eerst koffie en thee in. Dan beginnen we met gebed en steken de kaars aan. Daarna wordt de Bijbeltekst voor die zondag gelezen. De invulling die volgt, is verschillend per zondag. Aan het einde van de dienst gaan we naar de kerkzaal om samen met de andere gemeenteleden de zegen te ontvangen voordat iedereen naar huis gaat.

Kom gerust een keertje langs en bepaal zelf wat je ervan vindt!