De Bron

Oppasdienst

Ik ben welkom bij de oppasdienst!Ik ben welkom bij de oppasdienst!Ik ben welkom bij de oppasdienst!

Tijdens de kerkdiensten kunnen kinderen van 0 tot en met 3 jaar gebruik maken van de oppasdienst. De kinderen kunnen hier spelen, kleuren, soms knutselen, zingen enz. De baby`s kunnen in de wipstoel of box of slapen in de eigen wandelwagen. We proberen er een leuk uurtje van te maken en hopen dat de kinderen met plezier mee naar de kerk zullen gaan.

Als u gebruik maakt van de oppasdienst dan vragen we uw medewerking bij het volgende:

• als u uw kind op tijd brengt kan het nog even aan de ruimte wennen; vanaf kwart voor 10 zijn de medewerkers i.i.g. aanwezig.
  • geef, zo nodig, een reserveluier mee. En laat het weten als we met uw kind naar de wc moeten gaan.
  • het is handig als op de tas de naam van uw kind staat;
  • geef liever geen speelgoed mee, eventueel een speen (aan een koordje) of knuffel kan natuurlijk wel;
  • alle kinderen krijgen een naamplaatje met voor- en achternaam en geboortedatum. We kunnen ons dan niet vergissen in naam een leeftijd. En de ouders eventueel opsporen als dat nodig is.
  • op het naamkaartje kan ook worden vermeld dat uw kind ergens allergisch of overgevoelig voor is (bijvoorbeeld voor koekjes, rozijnen, kleurstoffen);
  • de kinderen (uitgezonderd baby's) krijgen van ons een (tuit-)beker met limonadesiroop. Bekers zijn aanwezig. Voor baby's kunt u eventueel flesvoeding (en flessenwarmer) meegeven.
  • als uw kind niet door uzelf wordt opgehaald, maar door opa of oma, broer of zus, is het fijn dat de medewerkers dit weten.
  • wilt u speelgoed dat per ongeluk meegenomen is naar huis, de volgende keer mee terug nemen?

Zolang kinderen naar de oppasdienst gaan zouden we het fijn vinden als ook de ouders af en toe meedraaien. Om elke week voldoende oppasmedewerkers te hebben wordt een rooster gemaakt. Iedere medewerker wordt regelmatig ingepland. We passen op met meestal 2 medewerkers per dienst, bij speciale diensten soms 3.

Bij de oppasdienst maken we onderscheid tussen volwassen medewerkers en tieners. Tieners mogen meedraaien in de oppasdienst als ze naar de middelbare school gaan. Er past altijd een  volwassene op met een tiener. Zo voorkomen we dat er te veel verantwoordelijkheid op de schouders van de tieners komt te rusten. Als het tienerdienst is zijn er twee volwassenen ingeroosterd.