De Bron

E-mailnieuwsflits 147

Ukarumpa, 23 maart 2017

Beste familie en vrienden,

In de vorige nieuwsflits schreven we over de aardbeving die op 26 februari het midden van het land trof. Gelukkig zijn de naschokken minder geworden, al waren er begin van de week nog steeds wel een paar per dag. Van de drie taalgroepen in dat gebied waarbij collega's betrokken zijn, is één taalgroep bijna al de tuinen kwijt. Het ziet er ook naar uit dat deze mensen hun dorpen op een andere plek moeten herbouwen. Zij zijn dus voorlopig nog afhankelijk van hulp van buitenaf. Gelukkig is er aardig wat hulp op gang gekomen van verschillende organisaties. Een andere taalgroep is zo'n 10% van de tuinen kwijt, maar begin van de week zaten de mensen nog steeds bij de dichstbijzijnde landingsbaan, te bang om terug te gaan naar hun dorpen en hun tuinen. Jullie kunnen ervoor bidden dat de aardbevingen helemaal zullen stoppen en de mensen over hun angst zullen komen en zullen leren meer op God te vertrouwen.

Nu wat ons werk betreft. In nieuwsflits 145 kondigden we al aan dat er vier Gizrramensen naar Ukarumpa zouden komen om geluidsopnames te maken van twaalf Nieuwtestamentische brieven die we in een kleine oplage gaan uitgeven als proefpublicatie. Zoals gepland zijn deze mensen inderdaad hier geweest en hebben we de twaalf brieven opgenomen. Voor de meeste Gizrramensen is lezen geen dagelijks werk – en zeker niet in hun eigen taal. Maar toch hadden we in de ruim drie weken dat ze hier waren nog een paar dagen over en konden we ook Handelingen 1 t/m 5 alvast opnemen.

 

Hierboven zien jullie de titelpagina en een tekstpagina van deze proefpublicatie, waar we de laatste tijd hard aan gewerkt hebben. Wel, om precies te zijn: wij hebben de tekst aangeleverd en een Wycliffecollega in Nederland heeft het boekje, dat ongeveer 130 bladzijden gaat krijgen, drukklaar gemaakt. We gaan het in een kleine oplage laten drukken. Het is een soort proefeditie waarmee de mensen niet alleen hun lezen kunnen oefenen, maar we ook kunnen kijken of het gebruikte lettertype en de lettergrootte goed zijn, en of de opmaak met twee kolommen de lezers bevalt. Maar bovenal is het natuurlijk een kennismaking met de Nieuwtestamentische brieven in de taal van de Gizrramensen. In september willen we de boeken meenemen naar het dorp en daar verkopen. We hopen dan ook een aantal Audibijbels mee te nemen voor de verkoop met de ingesproken tekst van deze brieven.

In de aangehechte bijlage een aantal foto's van deze toch wel historische gebeurtenis!

Binnenkort gaat het bestand hier naar de drukkerij.

Tot juli komen er hier geen Gizrramensen meer naartoe. Maar werk is er nog genoeg!

Speciaal nieuws: Aanstaande maandag heeft Benjamin zijn eerste sollicitatiegesprek voor een baan in zijn studierichting. Willen jullie met ons hiervoor bidden? Hij wil graag in zijn studierichting aan de slag.

Binnenkort is het weer Goede Vrijdag en Pasen. Vanuit Titus hebben we onderaan de verzen 11 en 14 uit hoofdstuk 2 weergegeven – zowel in Gizrra als in een terugvertaling naar het Nederlands.

We wensen jullie Gezegende Paasdagen toe!

Hartelijke groeten,

Nico, Elly en Jessica

 

 

Share