De Bron

Jeugd - Kindernevendienst

Kindernevendienst, wat is dat?
“Kinder” komt natuurlijk van kinderen. “Dienst” komt van kerkdienst. En “neven” betekent naast. Een kerkdienst voor kinderen naast de grote-mensen-dienst dus. Als de dominee zijn moeilijke verhaal (preek) voor de grote mensen begint, gaan wij met jullie naar onze eigen zalen! Voordat het zover is beginnen wij met ons allen -volwassenen, tieners en kinderen- in de grote kerkzaal. Wij bidden en zingen samen en lezen uit de bijbel. Dan vraagt de dominee alle kinderen naar voren. De dominee heeft met jullie een gesprekje over waar het die ochtend over zal gaan. Daarna bidt hij met jullie en worden er twee kaarsjes aangestoken met het licht van de paaskaars. Onder het zingen van een liedje gaan deze lichtjes mee naar onze eigen zalen.

Waarom twee kaarsjes?
Omdat jullie in twee groepen uiteen gaan. De eerste groep is bedoeld voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 van de basisschool; de tweede groep is bedoeld voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisschool.

Waar gaan wij heen?
De jongste kinderen gaan naar een benedenzaal. De groteren gaan de trap op naar de zaal links boven.

Wat gaan wij doen?
Wij werken met het boek “Vertel het maar”. Meestal lezen wij een Bijbelverhaal, maar soms ook een ander verhaal. Wij praten met elkaar na over dit verhaal. Wat gebeurde er, wat kunnen wij ervan leren, wat zouden wij doen? En er is voor iedereen tijd om te vertellen wat je bezighoudt. Daarna maken wij een knutselwerkje, een puzzel, een tekening, doen een spel of … iedere week is het anders. Wij proberen om er met jullie een fijn samenzijn van te maken!

Wat doen wij nog meer?
Soms zijn er extra bijzondere kerkdiensten. Dan komt er bijvoorbeeld een kinderkoor zingen.
Ook worden er speciale gezinsdiensten gehouden. Je blijft dan in de kerk! Dat is bijvoorbeeld zo met het kinderkerstfeest. Maar ook vlak voor de zomervakantie is er altijd een speciale
gezinsdienst. Helemaal voor jullie en met een heuse kinderpreek; dat moeilijke verhaal van de
dominee wordt speciaal voor jullie makkelijker gemaakt!

Kom jij ook?
Misschien kom je wel vaker in de kerk, dan kennen wij je vast wel. Leuk dat je telkens komt!
Misschien ben je nog nooit geweest en ben je nu nieuwsgierig geworden…. Kom eens langs.
Je bent van harte welkom. En kom je liever samen; neem een vriendje of vriendinnetje mee!

Graag tot gauw,
de leiding van de kindernevendienst