De Bron

Kerkgebouw "De Bron"

Onze wijkgemeente is gehuisvest in kerkelijk centrum "De Bron".  Het gebouw stamt uit 2005 en heeft een moderne, lichte en ook inspirerende sfeer. Het is op ingenieuze wijze geïntegreerd in leef- en zorgcentrum "Het Polderwiel", waarbij een verbindingsdeur tussen de beide gebouwen maakt dat ouderen vanuit het Polderwiel gemakkelijk binnendoor De Bron kunnen bereiken.

De architect symboliseerde met de bouw van de kerkzaal een tent, die wij als gemeente opslaan om samen te komen tijdens onze reis door deze wereld. De stokken die de tent overeind houden, zijn goed te zien in de vorm van twee ovaalvormige houten pilaren. Een glazen dak in de halfronde ruimte voorin de kerkzaal (de "apsis") zorgt voor licht dat van boven invalt op het liturgisch centrum.

Het ontwerp van de wandkleden heeft als thema "De Bron" en bestaat uit tien kleden: vier aan de beide zijwanden vier en nog twee op de smalle muurtjes aan weerszijden van de apsis. Samen vormen deze kleden één geheel, waarbij een waterstroom als het ware van achteruit de kerkzaal binnen vloeit richting het liturgisch centrum. Daarbij zijn ook vier bijpassende antependia (kanselkleden) ontworpen in de kleuren van het kerkelijk jaar: wit, groen, paars en rood.